top of page

Contact gegevens

Email: info@wimsmets.be

GSM: +32 475 98 47 46

Werkervaring

HP - Transformation director

2008 - Vandaag

In HP stem ik de IT Transformaties af op de Business transformaties van de klant. Ik coach daarbij transformation managers tijdens de verkoop, planning en uitvoering van globale IT-transformaties.

Smets Adventures - Eigenaar

2008- Vandaag

Ik wil in Smets Adventures uw werknemers, teamleden, klanten en/of partners inspireren om op een professionele manier uitdagingen aan te gaan. Daarbij combineer ik mijn ervaringen in het transformeren van ondernemingen en overheden met levenslessen uit het extreme hooggebergte.

EDS - Transformation manager

1995 - 2008

Ik was in EDS verantwoordelijk voor de transformatie van IT-afdelingen van multinationals en overheden. De nadruk lag daarbij op organisatie en program management maar ook op het menselijke aspect van de verandering, zowel bij de werknemers van de IT-afdeling als bij de eindgebruikers van de IT dienstverlening.

Expeditie ervaring

Wim is een gedreven en ervaren expeditie klimmer die zijn uitdagingen grondig voorbereidt en op een professionele manier uitvoert. Hij is de 3e Belg die de 7 Summits (de hoogste berg op elk continent) beklom. Hij is ook de enige Belg die ooit een poging ondernam om K2, de tweede hoogste berg ter wereld, te beklimmen. Bovendien heeft hij eerste, Belgische beklimmingen van zowel Broad Peak als Lhotse op zijn naam staan. Op Broad Peak redde hij het leven van een Zuid-afrikaanse klimmer tijdens de afdaling.

Dit palmares maakt van Wim de meest succesvolle Belgische expeditieklimmer ooit. Voor zijn verwezelijkingen ontving hij felectitaties van het koningshuis en werd hij tot ereburger van zijn geboortedorp benoemd.

Opleiding en certificaten

Universiteit Antwerpen - 1990

Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW)​

Vlerick Business School - 1991

​Master of Business Administration (MBA)

Project Management Institute - 2001

​Project Management Professional (PMP)

Coaching you - 2012

​Personal coach

Prosci - 2016

Certified change manager (ADKAR)

Expedities

Cho Oyu (8201 meter)

Everest (8850 meter)

K2 (7600 meter bereikt)

Broad Peak (8051 meter)

Manaslu (8163 meter)

Lhotse (8516 meter)

Makalu (6400 meter bereikt)

7 Summits

Vaardigheden

Project/program management

Change management

Intercultural management Communicatie

Goal oriented

bottom of page