top of page

Aconcagua

Toen Douglas Beall en ikzelf de top bereikten van Kilimanjaro, begonnen we direct plannen te smeden om ook Aconcagua te beklimmen. Na een voorbereiding op Mont Blanc vonden we dat we klaar waren voor het grotere werk. In Februari 2002 reisden we dan ook samen naar Mendoza. Daar hadden we afgesproken met de gidsen van Fernando Grajales Expeditions.

In Mendoza ontmoetten we ook de rest van de ploeg. Die bestond onder meer uit Dave en Samantha Larson: vader en dochter uit Californië. Sindsdien maken ook zij een deel uit van onze vaste klimploeg.

Na een 4-tal dagen kwamen we aan in Aconcagua basecamp. Vandaar maakten we nog 2 acclimatisatietrips: eerst naar Camp Canada op 4800 meter, daarna naar Camp Nido de Condores op 5400 meter.

In onze uiteindelijke summitpoging verliep alles voorspoedig tot in het 2e kamp. We kregen daar bericht dat het weer hogerop te slecht was en besloten een dagje ter plaatse te blijven. De volgende dag konden we toch doorstoten tot in kamp 3 op 5900 meter.

Daar bleek de wind opnieuw te sterk te zijn om naar de top te gaan. Het beste alternatief was voorlopig ter plaatse blijven en beter weer afwachten. Toen we op de morgen van de 3e dag in kamp 3 wakker werden was het windstil en stralend weer. Om 7 uur ’s morgens vertrokken we dan ook vol goede moed naar de top, die we bereikten om 15 uur. Nog diezelfde dag keerden we van de top terug tot in basecamp.

Gegevens:

o Naam: Aconcagua o Hoogte: 6956 meter o Ligging: Argentinie o Coordinaten: 32° 39’ 20’’ Z, 70° 00’ 57’’ W o Top bereikt: maart, 2002

bottom of page