top of page

Kilimanjaro

In 1999 vertok ik op vakantie naar Tanzania in Afrika. Het was de bedoeling om van deze vakantie een combinatie te maken van klimmen, safari en duiken. Kilimanjaro is een vulkaanKilimanjaro in het noorden van Tanzania, dicht tegen de grens met Kenia. Niet zo ver van Kilimanjaro ligt Meru, een vulkaan van 4566 meter en als acclimatisatie, de ideale voorbereiding voor Kilimanjaro. In 3 dagen bereikte ik de top van Meru. Omdat Meru niet zo bekend is als Kilimanjaro, moest ik de top enkel delen met de park ranger die klimmers verplicht begeleid bij deze beklimming. Vanop de top van Meru heb je een prachtig zicht op de zon die opkomt achter Kilimanjaro.

Direct na Meru vertrok ik dan voor een 5-daagse beklimming van Kilimanjaro. Normaal duurt deze beklimming 6 dagen, maar door mijn voorbereiding op Meru kon ik de rustdag op Kilimanjaro overslaan. Heel wat klimmers slaan de raad over deze rustdag in de wind en lijden als gevolgKilimanjaro II daarvan aan ernstige symptomen van hoogteziekte.

Tijdens de beklimming leerde ik ook Douglas Beall kennen. Douglas is een radioloog uit Oklahoma die tijdelijk in het ziekenhuis van Moshi werkte als vrijwilliger. Sinds deze ontmoeting vormen Douglas en ikzelf een vast team.

De eerste 3 dagen van de beklimming van Kilimanjaro – tot in de Kibo hut – zijn een geleidelijke wandeling over een breed pad. Tijdens de nacht van de 3e dag, zijn we vanuit de Kibo hut naar de top vertrokken. Dit laatste stuk is wel steil, maar na 6 uren stonden we goed en wel op de top. We waren bliijkbaar wel wat snel gegaan want het was nog donker toen we daar aankwamen.

Gegevens:

o Naam: Kilimanjaro o Hoogte: 5895 meter o Ligging: Tanzania o Coordinaten: 03° 04’ 33’’ Z, 37° 21’ 12’’ O o Top bereikt: november, 1999

bottom of page