top of page

Carstensz Pyramid

Carstenz Pyramid ligt in Papua en is met 4884 meter de hoogste berg van Oceanie. Deze beklimming is ook de enige rotsklim van de “7 Summits”. Na de beklimmming van Everest was ik verder gereisd naar Thailand, Cambodja en daarna Indonesie, waar ik begin augustus in Bali neerstreek.

Op 1 augustus kwam het team met Samantha Larson, Dave Larson en Victor Saunders ook aan in Bali. Douglas Beall kon er dit maal niet bij zijn. CBS, het Amerikaanse televisiestation, had ook een cameraman (Kees ’t Hooft) meegestuurd om een documentaire te maken over Samantha.

Op 2 augustus namen we het vliegtuig van Bali naar Papua en dezelfde avond trokken we nog verder naar het basecamp op 4200 meter.

De volgende dag maakten we een daguitstap om de 2e hoogste berg van Oceanie te beklimmen. Op 4 augustus was het dan de beurt aan Carstensz. Rond 5 uur ’s morgens vertrokken we vanuit basecamp. Na een uurtje wandelen kwamen we aan bij het begin van de echte rotsklim. Vandaar klommen we ongeveer 500 meter hoger naar de top. Net voor we de top bereikten begon het ook te sneeuwen. Tijdens de afdaling, veranderde deze sneeuw in regen zodat we ’s avonds doornat aankwamen het basecamp.

Gegevens:

o Naam: Carstensz Pyramid, Puncak Jaya o Hoogte: 4884 meter o Ligging: Papua, Indonesie o Coordinaten: 04° 05’ 00’’ Z, 137° 11’ 00’’ O o Top bereikt: 4 augustus, 2007

bottom of page