top of page

Everest

Op 30 maart 2007 vertrok ik voor een vakantie van in totaal 5 maanden naar Azie. De eerste 2 maanden zou ik doorbrengen op de hoogste berg ter wereld, Mount Everest. Op 1 april ontmoette ik de rest van de ploeg in Kathmandu. Het team bestond ook dit keer uit Samantha Larson, Dave Larson, Douglas Beall en Victor Saunders. James Kerr ging ook mee en Adam Bell (halfbroer van Victor Saunders) zou ons vergezellen tot in Everest Basecamp.

Op 3 april stapten we op het vliegtuig naar Lukla en begonnen we aan de Everest Basecamp trekking. Na 10 dagen kwamen we aan in basecamp en konden we verdergaan met de rest van acclimatisatie. 3 acclimatisatie trips brachten ons uiteindelijk tegen einde april tot in kamp 3 op 7100 meter waar we een rustige nacht doorbrachten.

Na deze laatste acclimatisatie trip was het team voldoende aangepast aan grote hoogte om een gooi te doen naar de top. Door de weersomstandigheden moesten we nog wachten tot 13 mei voor we aan de finale klim konden beginnen. Op 13 mei gingen we naar kamp 2, waar we de volgende dag een rustdag namen. Op 15 mei gingen we verder naar kamp 3. Op 16 mei klommen we ’s morgens verder tot in kamp 4 op 8000 meter. Na enkele uren rust vertrokken we dan om 22.00 uur naar de top.

Om kwart na 10 ’s morgens bereikte ik eindelijk de top: de bekroning van vele jaren training en voorbereiding.

Als u het verloop van mijn Everest expeditie wil meebeleven vanuit uw woonkamer, bestel dan de DVD.

Gegevens:

o Namen: Everest, Chomolungma, Sagarmatha, Peak XV o Hoogte: 8850 meter o Ligging: Nepal/Tibet o Coordinaten: 27° 59’ 17’’ N, 86° 55’ 31’’ O o Top bereikt: 17 mei, 2007

bottom of page